Paul Luyf Optiek

Oogproject

Al meer dan twintig jaar zet de Haarlemse opticiën Paul Luyf zich in voor de kansarme bevolking van het straatarme Albanië & Malawi. Met de door hem opgerichtte Stichting Oogproject zorgt hij dat Albanezen & Malawiërs een bril op de juiste sterkte krijgen, die ze zich niet zelf kunnen permiteren. Zo biedt hij de arme bevolking letterlijk een beter zicht op een kansrijke toekomst.

Niet alleen met oogmetingen en brillen, maar ook met directe hulp en kennisoverdracht zorgt Paul met zijn stichting voor landurige en meer structurele oplossingen. Op dit moment wordt er in Malawi een school, dorpshuis en waterpomp gerealiseerd. Meer dan 200 kinderen krijgen letterlijk meer zicht op een betere toekomst.

Met uw steun geven we de allerarmsten letterlijk meer licht in hun toch al grauwe bestaan.

Paul Luyf
Stichting Oogproject
Rijksstraatweg 14
2022 DA HAARLEM
IBAN: NL09INGB0007299205

Beste

Ik wil u heel hartelijk danken voor de enorme steun en oprechte betrokkenheid in het afgelopen jaar.

Ons project in Malawi heeft mede door uw hulp niet stil gestaan. Er is veel gerealiseerd en dromen voor de allerarmste zijn werkelijkheid geworden! Wij hebben inmiddels een heuse school, een eetzaal, een schoolkeuken, latrines, waterpompen, geitenmelk en kippeneierenproject en een naaimachine-atelier gerealiseerd. De leefbaarheid van het dorp is echt op een hoger plan gebracht!! De plantage (2jaar geleden aangekocht), waar sterke en voedzame gewassen op worden geteeld, wordt door de gemeenschap van het dorp goed onderhouden en dat brengt een grote saamhorigheid tot stand. Ook wordt er voorlichting gegeven met betrekking tot hygiëne, gezinsplanning en kind huwelijken.  Ook krijgen analfabete volwassenen les in lezen, schrijven en rekenen.  Hun toekomst heeft letterlijk meer zicht gekregen!!        Door het verwezenlijken van dit alles is de honger en grote kindersterfte aanzienlijk minder geworden!!

Maar helaas sterven nog te veel mensen aan relatief eenvoudige ziektes.

Maar mede door uw trouwe en nooit aflatende steun hebben wij dit jaar een prachtige medische hulppost kunnen realiseren… Medical Centre Jet Luijf. Het is ons gelukt en de emotie en dankbaarheid is haast niet onder woorden te brengen! Ja, een grote droom werd werkelijkheid!!  De medische post is echt levensreddend!!

Nogmaals dank voor uw fantastische hulp en ook heel veel dank namens de mensen uit het dorp Njobvu.  Mede dankzij uw bijdrage hebben wij heel veel kunnen bereiken!!

Hele gezellige kerstdagen en een gezond nieuwjaar toegewenst.

Alle goeds en hartelijke groeten,

Paul, Eliane, Jet

IBAN: NL09 INGB 0007 2992 05

STICHTING OOGPROJECT

HAARLEM

o.v.v. gift Malawi

 

Paul Luyf Optiek

Rijksstraatweg 14

2022 DA Haarlem

Paul Luyf Optiek Logo

Wegens ons jubileum zijn wij zaterdag 16 maart gesloten

Woensdag 20 maart staan wij weer voor u klaar